Landbruk

 

Hvordan driver vi så gården...

I første omgang har det vært nødvendig å gjerde sauene brorte fra bygda. Dette ble ferdigstilt i 2014. Da har vi gjerdet flere kilometer. Gjerdet avgrenser området mot bygda og sjøn avgrenser den andre siden. Det har vært et slit, men helt nødvendig. I tillegg er det gjerdet endel rundt innmarkene på Ryen.

Så er det satt opp endel små hus til skydd for sauene.

Det som nå er viktig er å få nok innmark og innmark med god kvalitet, slik at vi kan sikre vinterforsyningen med tilleggsfor. Dette startet vi opp med sommeren 2013 og ble videreført i 2014 og 2015. beitepussing gir resultater.

Noe verktøy til dette har vi kjøpt og noe må en mekke selv.

Vi satset på ATV i tillegg til traktor. ATV er rimelig i innkjøp, sliter ikke så mye på markene og er snopere å drifte. Til denne har vi kjøpt en boggiehenger med kran og vinsj, harv og beitepusser. Så har det vært nødvendig å skaffe oss slåmaskin. Vi kjøpte en Tielburger, med det var et slit. Hesteslåmaskin ble redningen. Den har jeg ombygd til bruk bak ATV. Så har vi skaffet oss en hesterive, som jeg har ombygd, og som skal benyttes til å samle inn høy. Koblet den på el.vinsjen på ATV. Kan løftes og senkes. Vi har også bygd høyvogn med aksling og hjul fra Tyskland. Høyvogna er helt nødvendig et godt hjelpemiddel. Vi har også kjøpt en rimelig Fordson Dexta, som benyttes med bla.a sidevenderive og etterhvert brøyteutstyr.

 

Tielburger, slåmaskin for de med armer og skuldre.

 

ATV med beitepusser

 

Beitepusser

 

3 bilder av hesteslåmaskin

 

 

Hesterive ombygd til ATV

 

 

Høyvogn  og traktor

 

Fordson Dexta- Ny oppusset i 2016